• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Cadeaukaart onverminderd populair

Ook in coronatijd is de cadeaukaart onverminderd populair, zo blijkt uit onderzoek door GfK Nederland in opdracht van de Branche Vereniging Cadeaukaarten Nederland. In deze blog zetten we de belangrijkste feiten voor je op een rijtje.

cadeaukaart

Favoriet eindejaarsgeschenk

De cadeaukaart is inmiddels favoriet bij werknemers die een eindejaarsgeschenk krijgen. Ze krijgen liever een cadeaukaart om zelf een cadeau uit te kiezen dan een kerstpakket. De cadeaukaart is ook populair bij consumenten. Vaak staat er een specifieke cadeaukaart op het verlanglijstje en dat komt goed uit. Want veel mensen vinden het leuker om een cadeaukaart te geven dan contant geld. Win-win dus.


Niet alleen maar feest

Natuurlijk stonden de cadeaukaarten in de horeca en cultuursector flink onder druk vorig jaar. Daar staat tegenover dat webshops het vaak extra goed deden. Omdat veel winkels in de decembermaand hun deuren moesten sluiten, werden cadeaukaarten ook steeds vaker digitaal gekocht en verzilverd.

Toch kunnen veel consumenten niet wachten tot de winkels weer open mogen. Maar liefst 59% koopt de cadeaukaart namelijk nog steeds het liefst in een fysieke winkel. Dan wordt die vaak extra feestelijk verpakt en kan direct mee naar huis. Lekker makkelijk.

Een paar andere cijfers:

infographic

Gerelateerde artikelen